23/08/2024 23/08/2024 Εκατοντάδες προσκυνητές κατέκλυσαν την ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου (1586) όπου πανηγυρίζει λαμπρώς στην εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας την παραμονή της εορτής Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέσθηκε υπαιθρίως και ομίλησε. Ακολούθως προέστη στην ακολουθία του Επιταφίου της Θεοτόκου και...
23 Αυγούστου, 2024 - 16:34
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2024 - 15:52

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου

Διαδώστε:
Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου

Εκατοντάδες προσκυνητές κατέκλυσαν την ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου (1586) όπου πανηγυρίζει λαμπρώς στην εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας την παραμονή της εορτής Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέσθηκε υπαιθρίως και ομίλησε.

Ακολούθως προέστη στην ακολουθία του Επιταφίου της Θεοτόκου και στην λιτάνευση πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Ανήμερα της εορτής Παρασκευή 23 Αυγούστου ο σεπτός Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θ. λόγο.

Αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας ή των πέντε οσπιτίων, τονίζοντας ότι το μοναστήρι μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την παράδοση και τους μακροχρόνιους απελευθερωτικούς αγώνες του Σαμιακού λαού.

Ευχαρίστησε δε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Μιχαήλ διά την προσφορά του και την οργάνωση της Πανηγύρεως.

Παρέστησαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού, πλειάδα ιερέων και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων