23/08/2024 23/08/2024 Την Παρασκευή 23 Αυγούστου τιμήθηκε η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο φερώνυμο ιερό εξωκλήσι της Παναγίας Αμοργιανής στην περιοχή Πλακάκια – Ερέτριας όπου εψάλει ο Όρθρος τα Εγκώμια της Παναγίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Θεαγένης Κόλλιας, εφημέριος του ιερού ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας, με τον...
Ενορίες : Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερέτριας
23 Αυγούστου, 2024 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2024 - 17:46

Η Εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερέτρια

Διαδώστε:
Η Εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερέτρια

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου τιμήθηκε η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο φερώνυμο ιερό εξωκλήσι της Παναγίας Αμοργιανής στην περιοχή Πλακάκια – Ερέτριας όπου εψάλει ο Όρθρος τα Εγκώμια της Παναγίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Θεαγένης Κόλλιας, εφημέριος του ιερού ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας, με τον Πρεσβύτερο π. Ζήση – Ιωάννη Φουρμούζη, εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου πολιούχου Ερέτριας.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέσθηκε το κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ευσεβών κτητόρων του ιερού ναού Δημοσθένους και Σταματούλας Συνοδινού και Ιακώβου Μικέλη – Συνοδινού.

Ακολούθως στην ομιλία του ο π. Θεαγένης αναφέρθηκε στην σημασία της αποδόσεως της εορτής η οποία επισφραγίστηκε με τα 9ήμερα της Παναγίας, όπως αναφέρει η παράδοση της εκκλησίας, μέσα από τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο ο οποίος είναι αφιερωμένος στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εν συνεχεία ο π. Θεαγένης προέτρεψε τους ευλαβείς προσκυνητές να συμμετέχουν πάντοτε στα ιερά μυστήρια της εκκλησίας, ιδιαίτερα στην θεία ευχαριστία στην οποία ενώνεται ο πιστός με το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Ιεροψάλτης του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας Δημήτριος Πετρογιάννης με τον Αναγνώστη Δημήτριο Μαστρογιάννη.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργία στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στους πιστούς μερίμνη της κ. Μαρίας Συνοδινού.

 

Φωτογραφίες Ηρακλής Κοκκάλας -Κίμωνας Συνέσιος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων