24/08/2024 24/08/2024 Από 17 έως 23 Αυγούστου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργάνωσε Προσκυνηματική και Εκπαιδευτική Εκδρομή για νέους στη γειτονική χώρα της Σερβίας. Της εκδρομής ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχαν τρεις κληρικοί και σαράντα νέοι, στελέχη, όπως κατηχητές, ιερόπαιδες, ψάλτες και κατασκηνωτικά στελέχη. Η εκδρομή περιλάμβανε επισκέψεις σε Ιερούς Ναούς, Μοναστήρια,...
24 Αυγούστου, 2024 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2024 - 14:51

Προσκυνηματική εκδρομή νέων στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στη Σερβία

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή νέων στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στη Σερβία

Από 17 έως 23 Αυγούστου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργάνωσε Προσκυνηματική και Εκπαιδευτική Εκδρομή για νέους στη γειτονική χώρα της Σερβίας.

Της εκδρομής ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχαν τρεις κληρικοί και σαράντα νέοι, στελέχη, όπως κατηχητές, ιερόπαιδες, ψάλτες και κατασκηνωτικά στελέχη.
Η εκδρομή περιλάμβανε επισκέψεις σε Ιερούς Ναούς, Μοναστήρια, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα και Εκκλησιαστικές Σχολές των περιοχών Βελιγραδίου, Βάλιεβο, Νόβισαντ, Καρλοβικίου και Νις.
Σε κάθε περίπτωση, τους νέους υποδέχθηκαν με θέρμη και πατρική αγάπη, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μπάτσκας κ. Ειρηναίος και Νις κ. Αρσένιος, Επιίσκοποι και άλλοι κληρικοί, Ηγούμενοι, Μοναχοί και λαϊκοί συνεργάτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι αδελφικές συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων νέων και των Σέρβων συνομηλίκων τους, στα πλαίσια εόρτιων εκδηλώσεων και κοινών εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο τουΕυρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανέκαθεν διατηρεί στενούς δεσμούς με την Εκκλησίας της Σερβίας.

Κατά γενική ομολογία των μελών της εκδρομής, οι αποκτηθείσες εμπειρίες υπήρξαν πολύτιμες για τη συνέχιση της διακονίας των νέων στοκατηχητικό και λατρευτικό έργο της Εκκλησίας, αλλά και η πνευματική ωφέλεια μεγάλη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων