24/08/2024 24/08/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στο χωριό Τριανταφυλλιά Αν. Μάνης όπου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στο κήρυγμά του για τον Ιερομάρτυρα των χρόνων της τουρκοκρατίας υπογράμμισε το ιεραποστολικό ήθος και το φρόνημα για την ανακαίνιση του Γένους που διέκρινε τον άγιο.   Είπε...
24 Αυγούστου, 2024 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2024 - 15:39

Μάνης Χρυσόστομος: Ο Άγιος Κοσμάς μίλαγε για Χριστό και Ελλάδα

Διαδώστε:
Μάνης Χρυσόστομος: Ο Άγιος Κοσμάς μίλαγε για Χριστό και Ελλάδα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στο χωριό Τριανταφυλλιά Αν. Μάνης όπου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στο κήρυγμά του για τον Ιερομάρτυρα των χρόνων της τουρκοκρατίας υπογράμμισε το ιεραποστολικό ήθος και το φρόνημα για την ανακαίνιση του Γένους που διέκρινε τον άγιο.

 

Είπε ο Σεβασμιώτατος ότι «ο άγιος ήταν ο ιερομόναχος ισαπόστολος και μεγάλος εθναπόστολος, ο αυθεντικός, ο αγνός πεζοπόρος του Θεού, κείνος που μίλαγε για Χριστό και Ελλάδα, «ιεροκήρυξ πιστός του Ευαγγελίου».

Την όλη φροντίδα με άριστη εκκλησιαστική τάξη επιμελήθηκε ο εφημέριος π. Νικόλαος Λαμπρινάκος που μάλιστα με καμάρι πάντοτε λέγει ότι υπηρέτησε την πατρίδα ως τσολιάς.

 

Μάνης: «Ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, ὁ αὐθεντικός πεζοπόρος τοῦ Θεοῦ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων