24/08/2024 24/08/2024 Με την δέσουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο Μοναστήρι στο οποίο βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου, στο Κολικόντασι της Μουζακιάς.   Ειδικότερα, με τον οικείο Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι, κ. Νικόλαο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστειος και ιερείς...
24 Αυγούστου, 2024 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2024 - 20:24

Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Εκκλησία της Αλβανίας

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Εκκλησία της Αλβανίας

Με την δέσουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο Μοναστήρι στο οποίο βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου, στο Κολικόντασι της Μουζακιάς.

 

Ειδικότερα, με τον οικείο Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι, κ. Νικόλαο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστειος και ιερείς της Μητρόπολης και της Αρχιεπισκοπής Τιράνων. Δεκάδες πιστοί από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο μετείχαν με ιδιαίτερη ευλάβεια όπως κάθε χρόνο τιμώντας τον Άγιο που έσωσε την Ορθοδοξία με την δράση του και αφύπνισε την κοινωνία ως προς το ενδιαφέρον της για παιδεία, σχολείο και εν γένει πρόοδο.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε μεταξύ άλλων ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Τρίτος.

Για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παραβρέθηκε στην Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου και των Λειψάνων του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων