25/08/2024 25/08/2024 Στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της Eνορίας Αγίου Γεωργίου Πυργετού λειτούργησε, χθες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Το Παρεκκλήσιο αυτό, το οποίο η ευλάβεια των κατοίκων του Πυργέτου έχει ανεγείρει σε ανάμνηση της διέλευσης από το χωριό του Ισαποστόλου και Εθνομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού, γέμισε από τον κόσμο της περιοχής,...
25 Αυγούστου, 2024 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2024 - 12:41

Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Πυργετό 

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Πυργετό 

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της Eνορίας Αγίου Γεωργίου Πυργετού λειτούργησε, χθες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Το Παρεκκλήσιο αυτό, το οποίο η ευλάβεια των κατοίκων του Πυργέτου έχει ανεγείρει σε ανάμνηση της διέλευσης από το χωριό του Ισαποστόλου και Εθνομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού, γέμισε από τον κόσμο της περιοχής, ο οποίος ήρθε να καταθέσει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη στον Άγιο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε αποσπάσματα των διδαχών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και προέτρεψε τους πάντες να τηρήσουμε τις παρακαταθήκες και τις διδαχές του, όπως της άφησε στους προγόνους μας ποθώντας να ζουν για Χριστό και για Ελλάδα.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε την ευλογία του Αγίου και με τις πρεσβείες του να παραμείνουμε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες. Ιδιαίτερα χάρηκε την συναναστροφή των νέων παιδιών τα οποία κατέκλυσαν τον Ναό τιμώντας την Ιερά Μνήμη του Αγίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων