26/08/2024 26/08/2024 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εμνήσθη τις ημέρες αυτές και τέλεσε τρισάγια για την ανάπαυση των ψυχών των αειμνήστων οφφικιαλίων της Μήτρος Εκκλησίας Αριστείδου Πανώτη, θεολόγου Καθηγητού και συγγραφέως, Αλεξάνδρου Αλεξανδρή, Πρέσβεως ε.τ. και Καθηγητού Ιστορίας, και Χρήστου Γιανναρά, Ομοτίμου Καθηγητού Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Χοροστασία του Μητροπολίτου Μεξικού στον Πατριαρχικό Ναό Ο Οικουμενικός...
26 Αυγούστου, 2024 - 7:10

Πατριαρχικά Τρισάγια για τους προσφάτως κοιμηθέντες Άρχοντες οφφικιαλίους

Διαδώστε:
Πατριαρχικά Τρισάγια για τους προσφάτως κοιμηθέντες Άρχοντες οφφικιαλίους

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εμνήσθη τις ημέρες αυτές και τέλεσε τρισάγια για την ανάπαυση των ψυχών των αειμνήστων οφφικιαλίων της Μήτρος Εκκλησίας Αριστείδου Πανώτη, θεολόγου Καθηγητού και συγγραφέως, Αλεξάνδρου Αλεξανδρή, Πρέσβεως ε.τ. και Καθηγητού Ιστορίας, και Χρήστου Γιανναρά, Ομοτίμου Καθηγητού Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χοροστασία του Μητροπολίτου Μεξικού στον Πατριαρχικό Ναό

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, 25 Αυγούστου 2024, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεξικού κ. Ιάκωβος. Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Χριστοδούλου, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Μετά την Απόλυση, ο Παναγιώτατος, σε σύντομη ομιλία του, καλωσόρισε στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου όλους τους προσκυνητές, ιδιαιτέρως δε τους πολυπληθείς ομίλους από Ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ευχόμενος η Κυρία Θεοτόκος να προστατεύει τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Στη συνέχεια διένειμε το αντίδωρο και ιερά ενθύμια σε όλο το εκκλησίασμα.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων