26/08/2024 26/08/2024 Η Ορθόδοξη παρουσία εξαπλώνεται σε κάθε γωνιά της πνευματικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Πριν από δύο χρόνια, στην περιοχή της Σινγκίντα συγκροτήθηκε ο πρώτος πυρήνας Ορθοδόξων οι οποίοι κατηχήθηκαν και έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα στην πόλη της Αρούσας. Στο χρονικό αυτό διάστημα χτίστηκε Ναός προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, δωρεά της...
26 Αυγούστου, 2024 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2024 - 16:11

Βαπτίσεις και γάμοι κατηχουμένων στη Σινγκίντα της Τανζανίας

Διαδώστε:
Βαπτίσεις και γάμοι κατηχουμένων στη Σινγκίντα της Τανζανίας

Η Ορθόδοξη παρουσία εξαπλώνεται σε κάθε γωνιά της πνευματικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας.

Πριν από δύο χρόνια, στην περιοχή της Σινγκίντα συγκροτήθηκε ο πρώτος πυρήνας Ορθοδόξων οι οποίοι κατηχήθηκαν και έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα στην πόλη της Αρούσας. Στο χρονικό αυτό διάστημα χτίστηκε Ναός προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, δωρεά της οικογένειας Χρήστου Ρουσογιάννη, για τις λειτουργικές ανάγκες των πρώτων πιστών. Επίσης, χειροτονήθηκε ιερέας ένας από τους πρωτεργάτες της Ορθοδοξίας στην περιοχή αυτή, ο πατήρ Νεκτάριος.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο τελέστηκαν οι βαπτίσεις κατηχουμένων στο νεόδμητο βαπτιστήριο της Σινγκίντα και γάμοι ζευγαριών, εδραιώνοντας έτσι την Ορθόδοξη παρουσία στο δυτικό άκρο της Επισκοπής.

Την ημέρα των βαπτίσεων παρατέθηκε γεύμα προσφορά της Σωτηρίας Κίτσα εις μνήμην του συζύγου της Αναστασίου.

(Πηγή: Ιεραποστολική Στέγη «Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων