27/08/2024 27/08/2024 Κατά την ημέρα που η Εκκλησία εορτάζει τους Αγίους Μάρτυρες Ανίκητα και Φώτιο, ο Επίσκοπος Όσιγεκ και Μπάρανιας κ. Χερουβείμ ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στο Μόχοβο. Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος τόνισε τη σημασία της αμοιβαίας αγάπης και της αποχής από την κρίση των άλλων. «Ας μην κρίνουμε ο ένας τον άλλον,...
27 Αυγούστου, 2024 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2024 - 11:39

Επίσκοπος Όσιγεκ: Ας μην κρίνουμε ο ένας τον άλλον!

Διαδώστε:
Επίσκοπος Όσιγεκ: Ας μην κρίνουμε ο ένας τον άλλον!

Κατά την ημέρα που η Εκκλησία εορτάζει τους Αγίους Μάρτυρες Ανίκητα και Φώτιο, ο Επίσκοπος Όσιγεκ και Μπάρανιας κ. Χερουβείμ ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στο Μόχοβο. Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος τόνισε τη σημασία της αμοιβαίας αγάπης και της αποχής από την κρίση των άλλων.

«Ας μην κρίνουμε ο ένας τον άλλον, γιατί ο άλλος είναι έτσι, καλύτερος ή χειρότερος. Δεν είναι στο χέρι μας να σηκώσουμε αυτό το βάρος, δηλαδή να είμαστε οι κριτές όλου του κόσμου και του σύμπαντος. Καλούμαστε να ηρεμήσουμε και να ταπεινωθούμε, να γίνουμε ναός του Θεού, όπως είπε ο Άγιος Απόστολος Παύλος», τόνισε.

«Ας γίνουμε Θεοφόροι […] Ας εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να είμαστε καλοί κάνοντας καλές πράξεις. Μόνο αν κάνουμε καλές πράξεις, αν δεν κρίνουμε τον αδερφό μας και δεν ζούμε ερωτευμένοι μεταξύ μας, θα μείνουμε στον σωστό δρόμο», επεσήμανε.

«Είθε ο Θεός να μας χαρίσει να νιώθουμε πάντα τη χάρη του Θεού σε αυτούς τους χώρους», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία είναι ενοποιητικός παράγοντας για τον λαό.

«Γνωρίζουμε ότι ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων μας παρέμεινε σε αυτό το μέρος του Δούναβη, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι οι καρδιές τους χτυπούν με την πίστη του Χριστού», είπε.

«Οι καμπάνες των ναών μας θα χτυπούν πάντα, ώσπου να βρεθεί και ο τελευταίος Σέρβος σε αυτή την περιοχή. Να ζήσετε, να είστε ευτυχισμένοι και ευλογημένοι!», κατέληξε.

Πηγή: spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων