28/08/2024 28/08/2024 Η τ. Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, επέστρεψε από τη Λέσβο, όπου παρέστη, ως προσκεκλημένη του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρου, στην Τελετή των Αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Γεώργιου Ζερβομανώλη, με μικρασιάτικη καταγωγή, από τα Παράκοιλα της Δυτικής Λέσβου, ο οποίος έπεσε στις μάχες της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στις 16 Αυγούστου 1974. Η προτομή τοποθετήθηκε σε...
28 Αυγούστου, 2024 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2024 - 9:18

Η τ. Δήμαρχος Λευκονοίκου στα Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Γεώργιου Ζερβομανώλη στη Δυτική Λέσβο

Διαδώστε:
Η τ. Δήμαρχος Λευκονοίκου στα Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Γεώργιου Ζερβομανώλη στη Δυτική Λέσβο

Η τ. Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, επέστρεψε από τη Λέσβο, όπου παρέστη, ως προσκεκλημένη του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρου, στην Τελετή των Αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Γεώργιου Ζερβομανώλη, με μικρασιάτικη καταγωγή, από τα Παράκοιλα της Δυτικής Λέσβου, ο οποίος έπεσε στις μάχες της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στις 16 Αυγούστου 1974.

Η προτομή τοποθετήθηκε σε κεντρική πλατεία της γενέτειράς του, η οποία πήρε το όνομά του. Η τ. Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι τιμής στον ήρωα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο οποίος Δήμος είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Λευκονοίκου.

Κατά την παραμονή της στη Λέσβο, η κ. Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου, στην οποία χάρισε και το βιβλίο της «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα», έκδοση του Δήμου Λευκονοίκου, για τους ήρωες της κωμόπολής της της δεκαετίας 1964-1974. Επίσης, συναντήθηκαν και με τον Υφυπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, κ. Ασημάκη Φωτίλα, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του και τον ήρωα αλλά και το 10 ο Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Καταληκτικά, η τ. Δήμαρχος εκφράζει τις άπειρες ευχαριστίες της στον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο για την τιμητική πρόσκληση αλλά και για την αβραμιαία φιλοξενία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων