28/08/2024 28/08/2024 Η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου (π.ε. 15/08/24) στο Άγιον Όρος. Στην Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας. Στην εφετινή εορτή προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ενώ στη Μονή για την εορτή μετέβη και ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος. Μετά την ακολουθία...
28 Αυγούστου, 2024 - 12:54

Ομιλίες στο Συνοδικό της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ομιλίες στο Συνοδικό της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου (π.ε. 15/08/24) στο Άγιον Όρος. Στην Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Στην εφετινή εορτή προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ενώ στη Μονή για την εορτή μετέβη και ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος. Μετά την ακολουθία του Μικρού Εσπερινού στο Συνοδικό της Μονής παρατέθηκε το καθιερωμένο κέρασμα. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ, και του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου με επίκεντρο την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρακολουθήστε τις ομιλίες:

 

Διαβάστε επίσης: 

Υποδοχή του Μητροπολίτη Πατρών στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων