28/08/2024 28/08/2024 Την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τίμησε με μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως όπου χιλιάδες ήταν οι πιστοί οι οποίοι προσκύνησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου με αποκορύφωμα το διήμερο της 14ης και 15ης Αυγούστου 2024. Κατά τον Μέγα...
28 Αυγούστου, 2024 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2024 - 15:57

Η πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως

Την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τίμησε με μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως όπου χιλιάδες ήταν οι πιστοί οι οποίοι προσκύνησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου με αποκορύφωμα το διήμερο της 14ης και 15ης Αυγούστου 2024.

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Θεόδωρος, ο οποίος μίλησε προς το πυκνότατο εκκλησίασμα με βαθείς θεολογικούς λόγους των Πατέρων της Εκκλησίας για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, συμμετεχόντων και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πισιδίας κ. Ιώβ και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού:

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας προεξήρχε της Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, ο οποίος κήρυξε θεολογικώς και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτανεία της Εφεστίου Εικόνος της Μεγάλης Παναγίας στους δρόμους της Νεαπόλεως.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία της Εφεστίου Εικόνος:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων