28/08/2024 29/08/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Πριγκηποννήσων παρουσιάζει το χρονικό της πρόσφατης δραστηριότητας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος κ. Δημητρίου. Αναλυτικά: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος προέστη της Θείας Λειτουργίας της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου που τελέστηκε στον Κοινοτικό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου της νήσου Πρώτης την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024. Το απόγευμα...
28 Αυγούστου, 2024 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2024 - 0:06

Το χρονικό της πρόσφατης δραστηριότητας του Μητροπολίτη Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου

Διαδώστε:
Το χρονικό της πρόσφατης δραστηριότητας του Μητροπολίτη Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου

Η Ιερά Μητρόπολη Πριγκηποννήσων παρουσιάζει το χρονικό της πρόσφατης δραστηριότητας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος κ. Δημητρίου.

Αναλυτικά:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος προέστη της Θείας Λειτουργίας της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου που τελέστηκε στον Κοινοτικό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου της νήσου Πρώτης την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024.

Το απόγευμα της παραμονής, την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον καθιερώμενο κατ’ έτος υπαίθριο Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, στον περίβολο του Ιερού Αγιάσματος της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος του λόφου της Μεταμορφώσεως Πρώτης, παρουσία πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου των Νήσων Ercan Akpolat.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κατόπιν προσκλήσεως παρέστη στο επίσημο δείπνο του Αθλητικού Συλλόγου θαλασσίων «Σπoρ» της νήσου Πρώτης, κατά το οποίο εκπροσώπησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Επίσης παρέστησαν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης των Αρμενίων, πλείστοι πρόκριτοι των νήσων, ο Νομάρχης της Πόλεως Davut Gül, ο Έπαρχος και Δήμαρχοι των Νήσων.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου,

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην αίθουσα του Ιδρύματος Πριγκήπου, όπου παρέστη στην προβολή του συγκινητικού ντοκιμαντέρ για την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το οποίο κοπιωδώς επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Alberto Modiano. Στο τέλος της προβολής ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο επίλεκτο ακροατήριο για τα βιώματα του που σχετίζονται με τη Σχολή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων