29/08/2024 29/08/2024 Τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού τιμά σήμερα, 29 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Κατά την ημέρα αυτή εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Βομβοκούς. Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου βρίσκεται στην Ναυπακτία. Πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και ανοικοδομήθηκε περίπου το 1695 πάνω...
29 Αυγούστου, 2024 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2024 - 9:47

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Βομβοκούς

Διαδώστε:
Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Βομβοκούς

Τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού τιμά σήμερα, 29 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Κατά την ημέρα αυτή εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Βομβοκούς.

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου βρίσκεται στην Ναυπακτία. Πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και ανοικοδομήθηκε περίπου το 1695 πάνω στα θεμέλια του παλιού ναού. Την περίοδο της επανάστασης του 1821 υπήρξε το αρχηγείο της στρατιωτικής δύναμης που συμμετείχε στον αποκλεισμό του Φρουρίου της Ναυπάκτου. Για την Ιστορία της Μονής αλλά και για την προσφορά του μοναχισμού, μιλούν στην Pemptousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ειρήνη.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

Διαβάστε επίσης: 

Παραδίδεται την Κυριακή το έργο συντήρησης-αποκατάστασης του Καθολικού της Μονής Βομβοκούς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων