30/08/2024 30/08/2024 Μετά την τελετή των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ηρωδίωνος, την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024, ώρα 19.00 στην Υπάτη,υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, το οποίο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Αλέξανδρου Σακκά, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας, εκδήλωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Βασ. Σακκά. Θα μιλήσουν : – Γεράσιμος...
30 Αυγούστου, 2024 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2024 - 9:28

Θυρανοίξια παρεκκλησίου του Αγίου Ηρωδίωνα στην Υπάτη

Διαδώστε:
Θυρανοίξια παρεκκλησίου του Αγίου Ηρωδίωνα στην Υπάτη

Μετά την τελετή των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ηρωδίωνος, την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024, ώρα 19.00 στην Υπάτη,υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, το οποίο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Αλέξανδρου Σακκά, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας, εκδήλωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Βασ. Σακκά.

Θα μιλήσουν :

Γεράσιμος Ι. Βασιλείου, Γεν. Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Αινιάνων Υπάτης με θέμα : «Άγιος Ηρωδίων, Επίσκοπος Νέων Πατρών-Υπάτης»

Δημήτριος Ι. Κυρίτσης, Αρχαιολόγος – υποψ. Δρ. Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ με θέμα : «Ο Ναός του Αγίου Ηρωδίωνα στην Υπάτη – η καταστροφή του από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής»

Ελένη Αποκορίτη-Φωτιάδη, Πρόεδρος Συνδέσμου Υπαταίων και Φίλων της Υπάτης «Ο Άγιος Ηρωδίων» με θέμα : «Αλέκος Σακκάς, ο άοκνος συνοδοιπόρος του Συλλόγου μας».

Θα διαβαστεί το αυτογραφικό κείμενο του Αλέξανδρου Σακκά «Η θυσία ενός Υπαταίου πατριώτη πατέρα» που αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα της εκτέλεσης των 16 Υπαταίων αγωνιστών, στα ερείπια της Γέφυρας και στα Καστέλια Δωρίδας, ως αντίποινα για την ανατίναξη της.

Θα συνοδέψουν οι μουσικοί :

– Χρήστος Αλεξιάς (μπουζούκι-τραγούδι)

– Ηλίας Ράμμος (κιθάρα)

Θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά στο τέλος της εκδήλωσης.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Ίδρυμα Ρούσκα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων