31/08/2024 31/08/2024 «Η πίστη δυναμώνει και εδραιώνεται στον άνθρωπο μέσα από την προσευχή και τη νηστεία. Μέσα από τη προσευχή, η οποία εκλύει τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος… και τη νηστεία που είναι η άσκηση. Η άσκηση των αρετών, η άσκηση της κάθαρσης μας από τα πάθη και την αμαρτία, η άσκηση υπέρβασης του εγωισμού μας, η...
31 Αυγούστου, 2024 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2024 - 14:27

Καρδιακός Λόγος: Κυριακή Ι’ Ματθαίου

Διαδώστε:
Καρδιακός Λόγος: Κυριακή Ι’ Ματθαίου

«Η πίστη δυναμώνει και εδραιώνεται στον άνθρωπο μέσα από την προσευχή και τη νηστεία. Μέσα από τη προσευχή, η οποία εκλύει τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος… και τη νηστεία που είναι η άσκηση. Η άσκηση των αρετών, η άσκηση της κάθαρσης μας από τα πάθη και την αμαρτία, η άσκηση υπέρβασης του εγωισμού μας, η άσκηση απόκτησης της ταπείνωσης. Ο ταπεινός άνθρωπος μπορεί και πιστεύει. Ο υπερήφανος δεν μπορεί να πιστέψει γιατί πιστεύει στον εαυτό του», λέει ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, εξηγώντας το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Ι’ Ματθαίου, στην εκπομπή «Καρδιακός Λόγος».

Στο Ευαγγέλιο αυτής της Κυριακής ο Χριστός θεραπεύει ένα παιδί και το λυτρώνει από το ακάθαρτο πνεύμα.

Συντονίζει ο Νικόλαος Γκουράρος.

Πατήστε εδώ ή στην εικόνα για να δείτε την εκπομπή στην Pemptousia TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων