02/09/2024 02/09/2024 Το Πατριαρχείο Σερβίας θα επισκεφθεί ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Δρ. Τζέφρυ Πιλάι. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συνάντηση και συνομιλία με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, με εκπροσώπους άλλων χριστιανικών δομάτων που είναι μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, συνάντηση με καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου. Όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας, ο κ....
02 Σεπτεμβρίου, 2024 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2024 - 10:35

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΠΣΕ στο Πατριαρχείο Σερβίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΠΣΕ στο Πατριαρχείο Σερβίας

Το Πατριαρχείο Σερβίας θα επισκεφθεί ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Δρ. Τζέφρυ Πιλάι.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συνάντηση και συνομιλία με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, με εκπροσώπους άλλων χριστιανικών δομάτων που είναι μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, συνάντηση με καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου.

Όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας, ο κ. Πιλάι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη την οποία θα πραγματοποιήσει στην Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης όπου θα ενημερωθεί για τη θέση του σερβικού λαού και της Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΠΣΕ ο Πατριάρχης Σερβίας επισημαίνει ότι ο οικουμενικός διάλογος είναι στη φύση της Εκκλησίας. “Ο Πατριάρχης βλέπει το έργο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και άλλων σημαντικών οικουμενικών οργανώσεων ως έκφραση της επιθυμίας για ενότητα μεταξύ χριστιανών διαφορετικών ομολογιών, επιθυμία που έχει ανταπόκριση και κατανόηση και στους Ορθοδόξους Σέρβους. Η συμμετοχή του Σερβικού Πατριαρχείου στις εργασίες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών αποτελεί μαρτυρία προς όλους τους Χριστιανούς για την Ορθόδοξη πίστη και την αγάπη που τρέφουμε για όλους τους άλλους που δεν είναι Ορθόδοξοι. Η αποστολή μας δεν διαφέρει από αυτή στην οποία κλήθηκαν οι απόστολοι, που είναι να δίνουμε μαρτυρία στον Αναστημένο Κύριο μέχρι το τέλος του σύμπαντος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει συνοδική και σωτηριολογική ευθύνη για τη σωτηρία όλου του κόσμου, όλης της δημιουργίας του Θεού”, αναφέρει το Σερβικό Πατριαρχείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων