02/09/2024 02/09/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε το διήμερο, Κυριακή και Δευτέρα, 1η και 2α Σεπτεμβρίου 2024, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην κοινότητα του Επισκοπειού.   Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος απο τους Πρωτοπρεσβύτερους Αδάμο Αδάμου, Ανδρέα Σωφρονίου,...
02 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2024 - 16:38

Η εορτή του Αγίου Μάμαντος στο Επισκοπειό Μητροπόλεως Ταμασού

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Μάμαντος στο Επισκοπειό Μητροπόλεως Ταμασού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε το διήμερο, Κυριακή και Δευτέρα, 1η και 2α Σεπτεμβρίου 2024, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην κοινότητα του Επισκοπειού.

 

Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος απο τους Πρωτοπρεσβύτερους Αδάμο Αδάμου, Ανδρέα Σωφρονίου, Αρχιερατικό Επίτροπο Ορεινής, και Θεόφιλο Αλχούρι, εφημέριο του Καθεδρικού Ιερού Ναού, του Αρχιδιακόνου π. Ραφαήλ Μισιαούλη και του Ιεροδιακόνου π. Βαρθολομαίου Χαραλάμπους.

Ο Μητροπολίτης κ. Ησαΐας στην ομιλία του εν συντομία αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου Μάμαντος, ο οποίος έρχεται να αποτελέσει οδηγό στην κατά Χριστό θέωσή μας.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβύτερου Ανδρέα Τουλούμη, πλαισιουμένων του Πρωτοπρεσβύτερου Θεόφιλου Αλχούρη και του Αρχιδιακόνου π. Ραφαήλ Μισιαούλη.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αγιασμός και ανεγνώσθη η ευχή του Αγίου Μάμαντος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων