03/09/2024 03/09/2024 Με την παρουσία των τοπικών αρχών, πλήθος κληρικών και λαϊκών εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr Με την ευχή, την ευλογία και την πρόσκληση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε σήμερα το πρωί -ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά...
03 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2024 - 12:01

Ονομαστήρια Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Ανθίμου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ονομαστήρια Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Ανθίμου (ΦΩΤΟ)

Με την παρουσία των τοπικών αρχών, πλήθος κληρικών και λαϊκών εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Με την ευχή, την ευλογία και την πρόσκληση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε σήμερα το πρωί -ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομήδειας- στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, οι εφημέριοι του ναού και Διάκονοι.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της τοπικής Εκκλησίας, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου.

Επίσης, στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Παναγιωτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, ο οποίος απουσιάζει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου λαμβάνει μέρος στη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, και μετέφερε τις ευχές στον εορτάζοντα Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Στον ιερό ναό παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων