03/09/2024 03/09/2024 Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Tμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Ζάκυνθο, πενταετές (5) μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Πρύτανη Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Δανιήλ. Το μνημόνιο συνεργασίας...
03 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2024 - 14:51

Συνεργασία Ιονίου Πανεπιστημίου και Μητρόπολης Άκκρας

Διαδώστε:
Συνεργασία Ιονίου Πανεπιστημίου και Μητρόπολης Άκκρας

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Tμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Ζάκυνθο, πενταετές (5) μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Πρύτανη Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Δανιήλ.

Το μνημόνιο συνεργασίας έχει ως αντικείμενο τη ανάπτυξη και την εμβάθυνση των σχέσεων τους, με σκοπό την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων. Η Ιερά Ορθόδοξη Μητρόπολη Άκκρας θα επικουρεί στις πολιτιστικές δραστηριότητες και στην διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού.

Στόχοι της συνεργασίας είναι η οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η σύσταση Ακαδημίας Σπουδών στην Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, η υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων τα αποτελέσματα των οποίων θα αξιοποιούνται από κοινού, η διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, εξ’ αποστάσεως ομιλιών, θερινών σχολείων και διαλέξεων για τα αντίστοιχα ερευνητικά θέματα, η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και σχετικών με δημοσιεύσεις, διατριβές, βιβλία και περιοδικά για σχετικά θέματα, η διοργάνωση κοινών επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, παραδόσεις μαθημάτων, η διδασκαλία Ελληνικής γλώσσας (ως δεύτερης ξένης γλώσσας), Ιστορίας και Πολιτισμού κ.ά.

Την Ακαδημαϊκή ευθύνη και τον συντονισμό για την υλοποίηση και την παρακολούθηση των προβλεπόμενων δράσεων, εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου ορίσθηκε να έχει ο Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Χρήστος Καρύδης.

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθησαν ο Πρύτανης Καθηγητής κ. Ανδρέας Φλώρος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος Καθηγητής Διονύσιος Κουλουγλιώτης, η Καθηγήτρια Κατερίνα Καμπάση, ο Αναπλ. Καθηγητής Αριστοτέλης Μαρτίνης, η Επικ. Καθηγήτρια Παναγιώτα Μαντή και η Δρ. Ελένη Γιαννή μέλος ΕΔΙΠ.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων