04/09/2024 04/09/2024 Τη μνήμη του Προφήτου Μωυσέως, τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Ο Μωυσής, σύμφωνα με την εντολή του Θεού, νήστεψε σαράντα ημέρες ανέβηκε στο Όρος Σινά, είδε την δόξα του Θεού και στην συνέχεια παρέλαβε τις Πλάκες με τον «Θεόγραφον Νόμον». Ο Μωυσής γεννήθηκε στην Αίγυπτο, τη εποχή που ο Φαραώ διέταξε να σκοτώνουν τα νεογέννητα...
04 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2024 - 12:31

Αφιέρωμα στον Προφήτη Μωυσή στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Προφήτη Μωυσή στην Pemptousia TV

Τη μνήμη του Προφήτου Μωυσέως, τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Ο Μωυσής, σύμφωνα με την εντολή του Θεού, νήστεψε σαράντα ημέρες ανέβηκε στο Όρος Σινά, είδε την δόξα του Θεού και στην συνέχεια παρέλαβε τις Πλάκες με τον «Θεόγραφον Νόμον».

Ο Μωυσής γεννήθηκε στην Αίγυπτο, τη εποχή που ο Φαραώ διέταξε να σκοτώνουν τα νεογέννητα αγόρια των Ισραηλιτών. Η μητέρα του για να τον σώσει τον έβαλε σ’ ένα καλάθι και τον άφησε στις όχθες του Νείλου. Η κόρη του Φαραώ, η Θέρμουθιν τον βρήκε, τον υιοθέτησε και του έδωσε το όνομα Μωυσής, που σημαίνει «σωσμένος από τα ύδατα».

«Ο Μωυσής ανατράφηκε με επιμέλεια, δέχτηκε ιδιαίτερη μόρφωση, αρχικά από Αιγυπτίους διδασκάλους, αλλά είχε και ελληνική παιδεία και γνώριζε την ελληνική γραμματεία. Είχε μια εγκύκλια γνώση και άλλων θεωρείων – και της φιλοσοφίας – και οδήγησε τον λαό του στο καλύτερο και το καλύτερο είναι η Μονοθεΐα και μάλιστα μία ηθική Μονοθεΐα», λέει στο 1ο μέρος της εκπομπής Βίβλος Ζωής με θέμα «Περί του βίου Μωυσέως», ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης.

Παρακολουθήστε και τα 3 μέρη στο on demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Περί του βίου Μωυσέως

Περί του βίου Μωυσέως (β’ μέρος)

Περί του βίου Μωυσέως (γ’ μέρος)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων