04/09/2024 04/09/2024 Στις 3 Σεπτεμβρίου 2024, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βαλιέβου κ. Ησύχιος καθαγίασε τις καμπάνες στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στο σωφρονιστικό ίδρυμα στο Βάλιεβο.   “Όταν η καμπάνα χρησιμοποιείται λειτουργικά, δεν είναι απλώς ένας ήχος και ένα κάλεσμα για προσευχή, μεταφέρει τη χάρη του Θεού και την ενέργεια στην ύπαρξη της οποίας πιστεύουμε όλοι...
04 Σεπτεμβρίου, 2024 - 16:57
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2024 - 17:00

Ο Επίσκοπος Βαλιέβου καθαγίασε τις καμπάνες στο ναό των φυλακών στο Βάλιεβο

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Βαλιέβου καθαγίασε τις καμπάνες στο ναό των φυλακών στο Βάλιεβο

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2024, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βαλιέβου κ. Ησύχιος καθαγίασε τις καμπάνες στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στο σωφρονιστικό ίδρυμα στο Βάλιεβο.

 

Όταν η καμπάνα χρησιμοποιείται λειτουργικά, δεν είναι απλώς ένας ήχος και ένα κάλεσμα για προσευχή, μεταφέρει τη χάρη του Θεού και την ενέργεια στην ύπαρξη της οποίας πιστεύουμε όλοι όσοι πιστεύουμε στον Θεό“, ανέφερε ο Επίσκοπος Ησύχιος για τον καθαγιασμό, τον οποίον τέλεσε από κοινού με τον ιερό κλήρο στον νεόδμητο ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Βαλιέβου.

Ο ήχος της καμπάνας που μας καλεί σε προσευχή μας αγιάζει και μας βοηθάει. Όταν ακούμε τον ήχο, πρέπει να εμφανίζεται μια προσευχή στην καρδιά και στο μυαλό μας, να κάνουμε τον σταυρό μας, γιατί τότε μας έρχεται η ιδιαίτερη χάρη του Θεού. Γι’ αυτό οι καμπάνες χτυπούν στις εκκλησίες όταν οι άνθρωποι καλούνται σε προσευχή και στις πιο σημαντικές στιγμές της λατρείας” τόνισε ο Πανιερώτατος.

 

 

Ο Επίσκοπος Ησύχιος ευλόγησε τους εργαζόμενους και τους θαλάμους του Σωφρονιστικού ιδρύματος, που αυτές τις δύο ημέρες θα φιλοξενήσει παραδοσιακή καλλιτεχνική έκθεση, στόχος της οποίας είναι να αναδείξει τη δημιουργικότητα των κρατουμένων, και έδωσε συγχαρητήρια γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου διοργανώθηκε έκθεση έργων – σταυρών και ψηφιδωτών, που οι κρατούμενοι έφτιαξαν από φελιζόλ με την ειδική βοήθεια της αγιογράφου Marija Vukosavljević.

Την έκθεση ολοκλήρωσαν οι εικόνες της Marija Vukosavljević, με τις οποίες η προικισμένη αυτή καλλιτέχνις συνέβαλε για άλλη μια φορά στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε αυτό το ίδρυμα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων