05/09/2024 05/09/2024 Με την υψηλή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στους χώρους της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυσή της. Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός αναφέρθηκε...
05 Σεπτεμβρίου, 2024 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2024 - 8:25

Επετειακές εκδηλώσεις για την εκατονταετία της Μητροπόλεως Φιλίππων στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Επετειακές εκδηλώσεις για την εκατονταετία της Μητροπόλεως Φιλίππων στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Με την υψηλή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στους χώρους της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυσή της.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός αναφέρθηκε στη σχέση της Θεολογικής Σχολής με την Επαρχία Φιλίππων και τους δύο πρώτους Μητροπολίτες της, οι οποίοι υπήρξαν απόφοιτοι της Σχολής.

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος κήρυξε την έναρξη επιστημονικής ημερίδας για την ιστορική αυτή επέτειο, αναφερόμενος στην ίδρυση και ιστορία της Μητροπόλεως Φιλίππων. Ακολούθησαν οι σχετικές εισηγήσεις, ενώ την καταληκτήρια ομιλία εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος.

Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ιδίου Αρχιερέως, ο οποίος τέλεσε και ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών,προκατόχων του και των εκ Καβάλας αποφοίτων της Σχολής.

Παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι Αρχιερείς Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, εκ μέρους της Εφορείας της Σχολής, Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου, Μιλήτου κ. Απόστολος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Καλλιουπόλεως κ. Στέφανος, Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Προύσης κ. Ιωακείμ, Μεξικού κ. Ιάκωβος, Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος και Θεσπιών κ. Παύλος, κληρικοί και μοναχοί της Μητροπόλεως Φιλίππων, ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο πρ. Υπουργός κ. Γ. Καλαντζής, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Καβάλας, Βουλευτές, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πλήθος κόσμου από την Καβάλα, την Πόλη και τα Πριγκηπόννησα.

Ακολούθησε εόρτιος τράπεζα, ευλογηθείσα από τον Παναγιώτατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων