05/09/2024 05/09/2024 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ απηύθυνε μήνυμα στους συμμετέχοντες στην 30ή έκδοση του Διεθνούς Διαχριστιανικού Συνεδρίου της Ορθόδοξης Πνευματικότητας στη Μονή Μποσέ της Ιταλίας την Τετάρτη. «Το θέμα του φετινού συμποσίου «Άγιος Βασίλειος ο Μέγας διδάσκαλος της χριστιανικής ζωής» έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί μέσα από το θεολογικό έργο του Αγίου που διασώζεται μέχρι σήμερα...
05 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2024 - 11:49

Χαιρετισμός Πατριάρχη Ρουμανίας στην έναρξη της Διαχριστιανικής Διάσκεψης στο Μποσέ

Διαδώστε:
Χαιρετισμός Πατριάρχη Ρουμανίας στην έναρξη της Διαχριστιανικής Διάσκεψης στο Μποσέ

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ απηύθυνε μήνυμα στους συμμετέχοντες στην 30ή έκδοση του Διεθνούς Διαχριστιανικού Συνεδρίου της Ορθόδοξης Πνευματικότητας στη Μονή Μποσέ της Ιταλίας την Τετάρτη.

«Το θέμα του φετινού συμποσίου «Άγιος Βασίλειος ο Μέγας διδάσκαλος της χριστιανικής ζωής» έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί μέσα από το θεολογικό έργο του Αγίου που διασώζεται μέχρι σήμερα και μέσα από τη σφραγίδα των εξαιρετικών φιλανθρωπικών του έργων, που σπάρθηκαν και φύτρωσαν μέσα και ανακαλύφθηκαν. Εκτός από άλλους, ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας είναι ένα ιεραποστολικό παράδειγμα για κάθε χριστιανό», είπε ο Μακαριώτατος.

«Απευθύνουμε τους χαιρετισμούς και τις ευλογίες μας στους συμμετέχοντες στο 30ο Διεθνές Διαχριστιανικό Συνέδριο Ορθοδόξου Πνευματικότητας , το οποίο διεξάγεται μεταξύ 03 και 06 Σεπτεμβρίου 2024, στη Μονή Bose, και ειδικά στον ηγούμενο της Μονής Sabino Chialà», ανέφερε.

«Το θέμα του φετινού συμποσίου, «Άγιος Βασίλειος ο Μέγας διδάσκαλος της χριστιανικής ζωής», έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί μέσα από το θεολογικό του έργο που διασώζεται μέχρι σήμερα και μέσα από τα φιλανθρωπικά του έργα, ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας αποτελεί ιεραποστολικό παράδειγμα για κάθε χριστιανό», τόνισε.

Όπως τόνισε, ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας είναι ένας από τους Πατέρες που έθεσαν τα θεμέλια για την ασκητική οργάνωση της μοναστικής ζωής.

«Προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό, τη Μητέρα Του και όλους τους αγίους να ευλογήσει τα έργα αυτού του συμποσίου, ώστε να καλλιεργηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το πατερικό ιεραποστολικό πνεύμα σε έναν κόσμο που έχει μεγάλη ανάγκη από προσευχή και συγχώρεση, Θεία Λειτουργία,  φιλανθρωπία και κυρίως από πρότυπα για τη χριστιανική ζωή», κατέληξε.

 

Φωτογραφία: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων