06/09/2024 06/09/2024 Με βυζαντινή μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων, στην περιοχή «Άγιος Πέτρος» της Νήσου Λέρου. Το εσπέρας της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2024, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, πλαισιούμενος υπό των Ιερέων π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη,...
06 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2024 - 14:44

Η ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λέρο

Διαδώστε:
Η ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λέρο

Με βυζαντινή μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων, στην περιοχή «Άγιος Πέτρος» της Νήσου Λέρου.

Το εσπέρας της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2024, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, πλαισιούμενος υπό των Ιερέων π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη, π. Γεωργίου Γαμπιέρη, π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη και π. Παϊσίου Αγγελάκη.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη η Πρωεστώσα της Ιεράς Μονής, μοναχή Παρασκευή και η μοναχή Ευλογία, οι τοπικές πολιτικές Αρχές προεξάρχοντος του Δημάρχου Λέρου Τιμοθέου Κωττάκη και πολλοί πιστοί. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε κατανυκτικά και με λέρικο βυζαντινό ύφος χορωδία υπό την διεύθυνση του Αναστασίου Χατζηλάρη.

Το πρωί της Παρασκευής, 6 Σεπτεμβρίου 2024, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων