06/09/2024 06/09/2024 Στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου προς τιμήν της 23ης επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Η επίσημη αυτή εκδήλωση, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, θα ξεκινήσει στις 3:00 μ.μ. και είναι ανοικτή στο κοινό. Η εκκλησία του Αγίου...
06 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2024 - 16:17

Επιμνημόσυνη Δέηση για την 23η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο Μανχάταν

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση για την 23η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο Μανχάταν

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου προς τιμήν της 23ης επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη αυτή εκδήλωση, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, θα ξεκινήσει στις 3:00 μ.μ. και είναι ανοικτή στο κοινό.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία ιδρύθηκε αρχικά το 1916, ήταν ο μοναδικός τόπος λατρείας που καταστράφηκε κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Για χρόνια, χρησίμευσε ως ένας αγαπημένος πνευματικός οίκος για την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Κάτω Μανχάταν. Μετά την τραγωδία, τέθηκαν σε εφαρμογή σχέδια για την ανοικοδόμηση της εκκλησίας ως εθνικού προσκυνήματος αφιερωμένου στη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μοιραία ημέρα.

Ο νέος Εθνικός Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Νικολάου, που τώρα στέκεται ως φάρος φωτός σε έναν λόφο, εγκαινιάστηκε το 2022, συμβολίζοντας την ελπίδα, την ανθεκτικότητα και το διαρκές πνεύμα της πίστης.

Η φετινή επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με τις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας τον ζωτικό ρόλο της εκκλησίας στις ευρύτερες δραστηριότητες μνήμης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απηύθυνε θερμή πρόσκληση στους πιστούς της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και στο ευρύτερο κοινό να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική ευκαιρία προσευχής και περισυλλογής.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν σε αυτή την ουσιαστική λειτουργία για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων και να προσφέρουν προσευχές για την ειρήνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων