07/09/2024 07/09/2024 Το πρωί της Πέμπτης, 5ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στη θέση Γουρνόλακος του Ψηλορείτη, επί τη 81η Επετείω Εκτελέσεως Μυλοποταμιτών από τα στρατεύματα Γερμανικής Κατοχής, το Σεπτέμβριο του 1943, όπου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία των Τοπικών Αρχών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις Τοπικές...
07 Σεπτεμβρίου, 2024 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2024 - 7:42

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην 81η επέτειο της θυσίας στο Γουρνόλακο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην 81η επέτειο της θυσίας στο Γουρνόλακο

Το πρωί της Πέμπτης, 5ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στη θέση Γουρνόλακος του Ψηλορείτη, επί τη 81η Επετείω Εκτελέσεως Μυλοποταμιτών από τα στρατεύματα Γερμανικής Κατοχής, το Σεπτέμβριο του 1943, όπου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία των Τοπικών Αρχών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις Τοπικές Αρχές. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, ενώ για τους τιμώμενους ήρωες και τα μηνύματα της θυσίας τους ομίλησε περιεκτικά ο Αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Ζαχαρίας Λαδιανός. Η τελετή έλαβε πέρας με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να είναι η μνήμη όλων των θυσιασθέντων στο Γουρνόλακο αιώνια και το παράδειγμά τους ολοφώτεινο στη ζωή και τις επιλογές όλων μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων