07/09/2024 07/09/2024 Την ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήγλ πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αστερίου, Ιερό Μετόχιο της Μονή Ασωμάτων Πετράκη. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, 5 Σεπτεμβρίου 2024, με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά την μοναστηριακή τάξη. Ακολούθως τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θαυμακού...
07 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2024 - 18:40

Η Πανήγυρις της Ι.Μ. Ταξιαρχών Αστερίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Πανήγυρις της Ι.Μ. Ταξιαρχών Αστερίου (ΦΩΤΟ)

Την ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήγλ πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αστερίου, Ιερό Μετόχιο της Μονή Ασωμάτων Πετράκη. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, 5 Σεπτεμβρίου 2024, με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά την μοναστηριακή τάξη.

Ακολούθως τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θαυμακού κου Ιακώβου, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη.

Παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Παρακλήτου Ωρωπού Γέρων Μωυσής, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Οσίου Λουκά Βοιωτίας Γέρων Σεραφείμ, αντιπροσωπείες Πατέρων από τις μονές Αγίου Παντελεήμονα Κοκκιναρά Πεντέλης και Οσίου Νικάνορος Ζάβορδα Γρεβενών, καθώς και άλλοι κληρικοί.

Προ του δι’ ευχών ο μετοχιάρης της Μονής Αρχιμανδρίτης Γέρων Αλέξιος Γιαννιός ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο, τους Καθηγουμένους, τους πατέρες και τους πιστούς καθώς και όσους συνέβαλαν στην πανήγυρη. Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος ομίλησε αναφερόμενος στον Ταξιάρχη Μιχαήλ και συνεχάρη τον π. Αλέξιο για την όλη του διακονία επί μία 12ετία στην Μονή Αστερίου και στην συμβολή του για την ανακαίνιση αυτής, καθιστώντας την μία ζωντανή μαρτυρίου του Ορθοδόξου Μοναχισμού.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ακόμη άρχοντες από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, από τον Δήμο Τριπόλεως και τον Δήμο Νέας Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της ανάμνησης του θαύματος τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Οσίου Νικάνορος Ζάβορδα Αρχιμανδρίτης Γέρων Σεραφείμ, πλαισιούμενος από πατέρες που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το κτητορικό μνημόσυνο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων