08/09/2024 08/09/2024 «Όλα ξεκινούν από την θάλασσα» είπε ο καπ. Παν. Τσάκος στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στα εγκαίνια της πρώτης Ιδιωτικής Ακαδημίας Ε.Ν. στην χώρα μας, που ελλείψει Νομοθετικού πλαισίου, έχουν την σφραγίδα και την εγγύηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Όλα ξεκινούν από την καρδιά» απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συγκινημένος όταν το απόγευμα του Σαββάτου...
08 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2024 - 12:14

Αγιασμό της Ακαδημίας E.N. Παναγιώτη Τσάκου τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Αγιασμό της Ακαδημίας E.N. Παναγιώτη Τσάκου τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

«Όλα ξεκινούν από την θάλασσα» είπε ο καπ. Παν. Τσάκος στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στα εγκαίνια της πρώτης Ιδιωτικής Ακαδημίας Ε.Ν. στην χώρα μας, που ελλείψει Νομοθετικού πλαισίου, έχουν την σφραγίδα και την εγγύηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όλα ξεκινούν από την καρδιά» απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συγκινημένος όταν το απόγευμα του Σαββάτου 7/9/24 μπήκε στην Ακαδημία και το πρώτο που αντίκρυσε είναι το Ναυτικό φυλλάδιο ενός άμισθου ναύτη με το όνομα Παναγιώτης Τσάκος.

Ένας άλλος Παναγιώτης, μετά από λίγο, ο 21χρονος εγγονός του, παρουσία του πατέρα του Νίκου, υποσχέθηκε ότι αποτελεί οικογενειακή παράδοση το ενδιαφέρον της οικογένειας και το Ομίλου Τσάκου για την ναυτική εκπαίδευση.

Προηγήθηκε το κόψιμο της σχετικής κορδέλας, ο Αγιασμός του Παναγιώτατου και θα θερμά λόγια του οραματιστή όλης αυτής της προσπάθειας καπ. Παναγιώτη, που θύμισε την δημιουργία της «Στέγης της Μαρίας» στα Καρδάμυλα, πριν 12 χρόνια, με φιλοξενία μέχρι σήμερα πάνω από 100 αγοριών και το ζωντάνεμα μέσω αυτών και των Σχολείων της ναυτικής κωμόπολης των Βορειοχώρων, της δημιουργίας του βραβευμένου ως Πρότυπου Ναυτικού Λυκείου ΤΕΕΝS με πάνω από 140 σήμερα σπουδαστές και αποφοιτήσαντες και στην συνέχεια της Ακαδημίας Ε.Ν. υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου. Αναφερόμενος στην τιτάνια αυτή προσπάθεια ο καπ. Παναγιώτης ευχήθηκε να αποκτήσει κάποτε και η χώρα μας το Νομοθετικό πλαίσιο για την στήριξη παρόμοιων πρωτοβουλιών.

Με την σειρά της την δημιουργία της Ακαδημίας χαιρέτησε η Υφυπουργός ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μαρίνα Χατζημανώλη, παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην χώρα μας Σταύρου Αυγουστίδη, λέγοντας πως μέσω αυτής της Ακαδημίας, η καρδιά της Χίου χτυπάει και στην Κύπρο.

«Θάλαττα – θάλαττα» το διαχρονικό μήνυμα των Ελλήνων, θύμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συγχαίροντας την οικογένεια Τσάκου γι’ αυτή την προσπάθεια, που όπως είπε με νόημα αν δεν γίνονταν στην ναυτομάνα Χίο, που αλλού μπορούσε να γίνει.

Η εκδήλωση έληξε με την ανταλλαγή δώρων, την βράβευση αριστούχων μαθητών του TEENS και έληξε με τον Εθνικό μας ύμνο, που απέδωσε με την μοναδική μελωδική φωνή της ως μητέρα σπουδαστή του ΤΕΕΝS η Μαρία Καλαγκιά.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία των αρχών και εκατοντάδων πολιτών, σπουδαστών και των γονέων τους.

Πηγή: alithia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων