09/09/2024 09/09/2024 Τελέστηκε και φέτος η επιμνημόσυνη δέηση (20 χρόνια) για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της μοιραίας πτήσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου “Σινούκ” στο Πόρτο Κουφό, στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, το οποίο μετέφερε τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’ μαζί με τη συνοδεία του και συνολικό αριθμό επιβαινόντων δεκαεπτά (17) άτομα. Ήταν 11...
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 7:41

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του “Σινούκ”, 20 χρόνια μετά την μοιραία πτήση

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του “Σινούκ”, 20 χρόνια μετά την μοιραία πτήση

Τελέστηκε και φέτος η επιμνημόσυνη δέηση (20 χρόνια) για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της μοιραίας πτήσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου “Σινούκ” στο Πόρτο Κουφό, στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, το οποίο μετέφερε τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’ μαζί με τη συνοδεία του και συνολικό αριθμό επιβαινόντων δεκαεπτά (17) άτομα.

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2004 όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «ΣΙΝΟΥΚ», που μετέφερε τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’ στο Άγιον Όρος και τη συνοδεία του, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοικτά του Άθω, λίγο πριν προσγειωθεί, παρασύροντας στο θάνατο τους επιβάτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δέηση παρεβρέθηκαν Εκπρόσωπος του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, τοπικοί άρχοντες όπως, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Μαλλίνης , ο αντιδήμαρχος κ. Tasos Georgiadis, η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Maria Gkouvela, ο κ. Δραγάνης Άγγελος καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Είθε ο Θεός να τους αναπαύει εν ταις σκηναίς των Δικαίων!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων