09/09/2024 09/09/2024 Χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και με πάσα τιμή και μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2024, η Μνήμη των εκ Χίου αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών Ιωακείμ Β’ και Ιωακείμ Δ’, στη γενέτειρά τους την Καλλιμασιά, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε Τρισάγιο στο Ταφικό...
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 9:08

Πατριαρχική χοροστασία στην Καλλιμασία Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πατριαρχική χοροστασία στην Καλλιμασία Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και με πάσα τιμή και μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2024, η Μνήμη των εκ Χίου αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών Ιωακείμ Β’ και Ιωακείμ Δ’, στη γενέτειρά τους την Καλλιμασιά, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε Τρισάγιο στο Ταφικό Μνημείο των Χίων Οικουμενικών Πατριαρχών, στον κεντρικό δρόμο της Καλλιμασιάς, που δεν έχει βγάλει μόνο Πατριάρχες, αλλά και Ήρωες, και Επιστήμονες, και Λογίους.

Στον λόγο του ο Παναγιώτατος, εκτός από την αναφορά του στο βίο και τα έργα των αοιδίμων προκατόχων, τόνισε «την ιδιότητα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως σύμβολο ενότητας, διότι γέννησε τον Υιό του Θεού, ο οποίος ήρθε στον κόσμο, για τη Σωτηρία Ολόκληρου του Γένους των Ανθρώπων, άνευ ουδεμίας διακρίσεως», μιλώντας για το θεολογικό νόημα της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών, κ.κ. Μάρκος, στην ομιλία του, τόνισε ότι πάντα το Οικουμενικό Πατριαρχείο «υπήρξε Φύλαξ και Φρουρός του Γένους μας», ακόμα και στις πολύ δύσκολες εποχές, «που όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα»… και ας ήταν «πολιορκημένο», σκορπώντας την «Παιδεία και το Φως του Βυζαντίου» μέχρι τις μέρες μας, ως κεντρικό σημείο αναφοράς, και πνευματικός συνδετικός κρίκος, όλων των Ελλήνων, κι όλων των Ορθοδόξων του κόσμου.

Στο τέλος μια περικαλής Ποιμαντορική Ράβδος, δόθηκε ως δώρο στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο.

Πληροφορίες, βίντεο-φωτογραφίες: politischios.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Στη Χίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τετραήμερη επίσκεψη – Το πρόγραμμα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Χαλκειός της Χίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Βιβλιοθήκη «Άγιος Αγαπητός» της Μητρόπολης Χίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος Χίου

Οικουμενικός Πατριάρχης: Εκτυλίσσεται τρίτος παγκόσμιος πόλεμος εναντίον της φύσεως

Αγιασμό της Ακαδημίας E.N. Παναγιώτη Τσάκου τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων