09/09/2024 09/09/2024 Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους,θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του αφθάρτου ιερού λειψάνου (πόδι) της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, Μητέρας της Παναγίας και προστάτιδος...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:17

Ιερό λείψανο της Αγίας Άννας από το Άγιο Όρος στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Ιερό λείψανο της Αγίας Άννας από το Άγιο Όρος στο Ναύπλιο

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους,θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του αφθάρτου ιερού λειψάνου (πόδι) της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, Μητέρας της Παναγίας και προστάτιδος των άτεκνων ζευγαριών, το οποίο αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Είναι ένα μεγάλο γεγονός για την ενορία και όχι μόνο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που δεν μπορούν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος, να έρθουν, να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας.

Δε βγαίνει συχνά Ιερό Λείψανο για προσκύνημα από το Άγιο Όρος και σε κάθε Ιερά Μονή, επιτρέπεται, μία φορά τον χρόνο, να βγάζει από το Άγιο Όρος, Ιερά Λείψανα για προσκύνηση. Αυτό γίνεται με την άδεια της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, της Ιεράς Μονής και του επιχώριου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Η Αγία Άννα είναι η Μητέρα της Παναγίας και η Γιαγιά του Χριστού και προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών.


STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων