09/09/2024 09/09/2024 Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάστηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην Ιστορική και πρώτη Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή της Σάμου Παναγίας Βροντά (1566). Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου. Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο...
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2024 - 16:36

Με λαμπρότητα Πανηγύρισε η Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Βροντά

Διαδώστε:
Με λαμπρότητα Πανηγύρισε η Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Βροντά

Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάστηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην Ιστορική και πρώτη Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή της Σάμου Παναγίας Βροντά (1566).

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. Ακολούθως ο σεπτός μας Ποιμενάρχης προέστη της Ιεράς Λιτάνευσις της Εφεστίου Εικόνος πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Στις ως άνω λατρευτικές Συνάξεις ο Σεβασμιώτατος στις ομιλίες του αναφέρθη τόσο στην Θεομητορική εορτή και την ιστορία της Ιεράς Μονής όσο και στην Ευαγγελική περικοπή της «Κυριακής προ της Υψώσεως». Ευχαρίστησε ιδιαίτερως τον Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Λάνδρου για την διοργάνωση της Πανηγύρεως και όλους όσους εθελοντικά εργάζονται και διακονούν στην Ιερά Μονή.

Παρέστησαν Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της Νήσου και εκατοντάδες Ευλαβών Προσκυνητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων