09/09/2024 09/09/2024 Στον διορισμό των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνδέσμων – Μελών των Συνοδικών Επιτροπών, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Νόμου 590/1977, προέβη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 168ης Συνοδικής Περιόδου, η οποία συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ....
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2024 - 19:04

Ορίστηκαν οι Συνοδικοί Σύνδεσμοι των Συνοδικών Επιτροπών της νέας ΔΙΣ

Διαδώστε:
Ορίστηκαν οι Συνοδικοί Σύνδεσμοι των Συνοδικών Επιτροπών της νέας ΔΙΣ

Στον διορισμό των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνδέσμων – Μελών των Συνοδικών Επιτροπών, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Νόμου 590/1977, προέβη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 168ης Συνοδικής Περιόδου, η οποία συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ως Συνοδικοί Σύνδεσμοι των Συνοδικών Επιτροπών διορίσθηκαν:

– Στην Συνοδική Επιτροπή επί της Αρχιγραμματείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

– Στην Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος.

– Στην Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

– Στην Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

– Στην Συνοδική Επιτροπή επί του Μοναχικού Βίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.

– Στην Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

– Στην Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

– Στην Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

– Στην Συνοδική Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

– Στην Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

– Στην Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

– Στην Συνοδική Επιτροπή επί των Οικονομικών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

 

Επίσης διορίστηκαν τα Συνοδικά Μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Αποστολικής Διακονίας, της Εφορευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και της Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Συγκροτήθηκε, επίσης, το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος (Α.Υ.Σ.Ε.) και τα λοιπά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεχίσει τις εργασίες Της αύριο, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Διαβάστε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ για τις εργασίες της πρώτης ημέρας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων