10/09/2024 10/09/2024 Δύο ιστορικά μοναστήρια της Σερβίας στην περιοχή του Πίροτ – την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σούκοβο και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Πογκάνοβο – επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μίλος Βούτσεβιτς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Σελάκοβιτς.  Την ανώτατη κρατική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε θερμά στα ιερά μοναστήρια, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Νις κ....
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 13:42

Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας επισκέφθηκε δύο ιστορικά μοναστήρια

Διαδώστε:
Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας επισκέφθηκε δύο ιστορικά μοναστήρια

Δύο ιστορικά μοναστήρια της Σερβίας στην περιοχή του Πίροτ – την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σούκοβο και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Πογκάνοβο – επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μίλος Βούτσεβιτς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Σελάκοβιτς. 

Την ανώτατη κρατική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε θερμά στα ιερά μοναστήρια, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Νις κ. Αρσένιος, μαζί με την αδελφότητα αυτών των ιστορικών μονών.

Ο Πανιερώτατος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό κ. Βούτσεβιτς και τον Υπουργό κ. Σελάκοβιτς για τα αποτελέσματα των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα, την τρέχουσα κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων και των μονών στο Σούκοβο, καθώς και σχέδια για τη διατήρησή τους, τη μελλοντική διευθέτηση και τη βελτίωση της χωρητικότητας αυτών των ιερών μονών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων