10/09/2024 10/09/2024 Στις 7 καί 8 του μηνός Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας πανηγύρισε το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητρός του Κυρίου με κάθε μεγαλοπρέπεια. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την παραμονή της Εορτής, μαζί με τους Θεοφιλέστατους επισκόπους Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα και Αντανίας κ. Παρθένιο με την συνοδεία του επισκέφθηκαν την μαγευτική...
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 13:05

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαδιάς ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαδιάς ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων

Στις 7 καί 8 του μηνός Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας πανηγύρισε το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητρός του Κυρίου με κάθε μεγαλοπρέπεια.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την παραμονή της Εορτής, μαζί με τους Θεοφιλέστατους επισκόπους Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα και Αντανίας κ. Παρθένιο με την συνοδεία του επισκέφθηκαν την μαγευτική Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδιάς Σουφλίου καί τέλεσαν Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό όπου προέστη ο Επίσκοπος Αντανίας.

Τον όλο χώρο της Μονής υπερεπλήρωσαν οι χριστιανοί τιμώντας την Παναγία τους, μέ επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλακίκο και τούς Αντιδημάρχους της περιοχής

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αντανίας κ Παρθένιο τέλεσαν την Θεία Λειτουργία. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ίμβρου κ. Κύριλλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, βάσει επισήμου προγράμματος, τελέσθηκε στη Φιάλη της Μονής ο καθιερωμένος Αγιασμός. Ο καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Βασιλάκος είχε μεριμνήσει και ήταν όλα με τον καλύτερο τρόπο οργανωμένα, υποβοηθούμενος από τον αδελφό της Μονής ιεροδιάκονο π. Ελευθέριο και την Λαρισαία κ. Σοφία Παπαγεωργίου

Σε όλες της θρησκευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης και ο Λαρισαίος κληρικός Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Δεληχρήστος συνοδευόμενος από την μητέρα του κ. Δήμητρα και τον πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων Υποψ. Διδάκτορα Πρωτοψάλτη Αθανάσιο Γ. Δημήτριου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων