11/09/2024 11/09/2024 Στην εκλογή του Σχολάρχη της Εκκλησιαστικής Σχολής Σόφιας “Άγιος Ιωάννης της Ρίλας”, Αρχιμανδρίτη Μελετίου Σπασόφ, σε Επίσκοπο Ζνεπόλεως, προέβη η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας η οποία συνήλθε χθες, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ.  Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου θα τελεστεί την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό του...
11 Σεπτεμβρίου, 2024 - 10:28

Επίσκοπος Ζνεπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Σπασόφ

Διαδώστε:
Επίσκοπος Ζνεπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Σπασόφ

Στην εκλογή του Σχολάρχη της Εκκλησιαστικής Σχολής Σόφιας “Άγιος Ιωάννης της Ρίλας”, Αρχιμανδρίτη Μελετίου Σπασόφ, σε Επίσκοπο Ζνεπόλεως, προέβη η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας η οποία συνήλθε χθες, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ. 

Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου θα τελεστεί την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκσι. Μετά τη χειροτονία ο κ. Μελέτιος θα συνεχίσει να διακονεί από τη θέση του Σχολάρχη της Εκκλησιαστικής Σχολής Σόφιας.

Ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Σπασόφ γεννήθηκε στη Σόφια το 1985. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Σόφιας “Άγιος Κλήμης Αχρίδας” ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Ιένας στη Γερμανία. Το 2013 έλαβε το μεταπτυχιακό του από τη Φιλοσοφική Σχολή της Σόφιας.

Το 2014 εκάρη μοναχός στη Μονή Αγίας Τριάδας. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 2015 ενώ για ένα ακαδημαϊκό έτος (2016-2017) μετέβη για θεολογικές σπουδές στη Μόσχα.

Από το 2018 είναι καθηγητής της Καινής Διαθήκης στην Εκκλησιαστική Σχολή Σόφιας ενώ παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Θεολογική Σχολή “Άγιος Κλήμης Αχρίδας”. Στις 29 Ιουνίου 2022 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Στάρα Ζαγόρας κ. Κυπριανό.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2024 εξελέγη Επίσκοπος από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας υπό τον τίτλο της Επισκοπής Ζνεπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων