11/09/2024 11/09/2024 Στις 8 Σεπτεμβρίου έγινε η Ακολουθία του Αγιασμού του σταυρού και του χώρου όπου θα ανεγερθεί ο νέος Ιερός Ναός ιερομάρτυρα Αθανασίου της Βρέστης στο οικιστικό συγκρότημα Μπιαλιστόκ. Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Μπιαλίστοκ και Γκδάνσκ κ. Ιάκωβο με τη συμμετοχή κληρικών της περιοχής. Ο Πανιερώτατος στην ομιλία του είπε ότι οι προσπάθειες...
11 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2024 - 12:13

Μπιαλιστόκ: Καθαγιασμός σταυρού και χώρου όπου θα ανεγερθεί ορθόδοξη εκκλησία

Διαδώστε:
Μπιαλιστόκ: Καθαγιασμός σταυρού και χώρου όπου θα ανεγερθεί ορθόδοξη εκκλησία

Στις 8 Σεπτεμβρίου έγινε η Ακολουθία του Αγιασμού του σταυρού και του χώρου όπου θα ανεγερθεί ο νέος Ιερός Ναός ιερομάρτυρα Αθανασίου της Βρέστης στο οικιστικό συγκρότημα Μπιαλιστόκ. Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Μπιαλίστοκ και Γκδάνσκ κ. Ιάκωβο με τη συμμετοχή κληρικών της περιοχής.

Ο Πανιερώτατος στην ομιλία του είπε ότι οι προσπάθειες να βρεθεί μια θέση για την ανέγραση νέας εκκλησίας ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990. Τελικά, η πλατεία στη διασταύρωση των οδών Radzymińska και Gołdapska παραδόθηκε σε ενορία στο Μπιαλιστόκ το 2004. Όπως σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, η απλή μεταβίβαση της γης δεν σήμαινε ότι η κατασκευή της εκκλησίας θα μπορούσε να ξεκινήσει. Οι δυσκολίες που σχετίζονταν με τις υπόγειες υποδομές επιλύθηκαν το 2024. Ακόμη τόνισε ότι η ανέγερση του ναού πρέπει να ενώνει τους ενορίτες γύρω από τον Θεό με τρόπο παρόμοιο με μια οικογένεια.

Στο τέλος, ο ιερέας της ενορίας στο Μπιαλιστόκ π. Jerzy Boreczko είπε ότι όλοι οι συγκεντρωμένοι συμμετέχουν σε ένα μοναδικό, ιστορικό γεγονός, που είναι ο καθαγιασμός ενός σταυρού στον χώρο όπου θα χτιστεί ένας ορθόδοξος ναός. Ο ιερέας της ενορίας ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για τα λόγια ενθάρρυνσης και συμπαράστασης και τους ενορίτες για τις θερμές προσευχές τους.

 

Πηγή: orthodox.pl (Πρωτοδιάκονος Βιάτσεσλαβ Πέρεκ -φωτογραφίες: Aleksander Perek)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων