11/09/2024 11/09/2024 Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2024 με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός σ’ όλα τα σχολεία της Μάνης. Ειδικότερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Καρδαμύλης Δυτ. Μάνης. Σ’ όλα δε τα σχολεία ανεγνώσθη και το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου: Αγαπητά μου παιδιά,...
11 Σεπτεμβρίου, 2024 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2024 - 15:37

Αγιασμοί στα σχολεία της Μάνης

Διαδώστε:
Αγιασμοί στα σχολεία της Μάνης

Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2024 με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός σ’ όλα τα σχολεία της Μάνης. Ειδικότερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Καρδαμύλης Δυτ. Μάνης.

Σ’ όλα δε τα σχολεία ανεγνώσθη και το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Αγαπητά μου παιδιά,

Με την βοήθεια του Θεού, αρχίζει και πάλι μία νέα σχολική χρονιά. Μια χρονιά με πολλές ελπίδες για το καλύτερο στη κατάκτηση της γνώσης και της αφοσίωσης στο καθήκον της μάθησης. Είναι ωραίο να είσαι μαθητής και να μαθαίνεις γράμματα. Είναι μεγάλη ευεργεσία το σχολείο.

Αλλά ακόμη, μαζί με τα γράμματα, την εκπαίδευση που σας δίνουν οι καλοί σας διδάσκαλοι, προσπαθείστε, παιδιά μου, να αποκτήσετε και αρετές στο βίο σας, να έχετε καλό ήθος, που σημαίνει πίστη στο Θεό και καλή συμπεριφορά στο διπλανό σας. Όταν ρώτησαν τον μεγάλο φιλόσοφο Σωκράτη, ποιο είναι το πιο ευχάριστο στη ζωή, αυτός απάντησε με δύο λέξεις: Παιδεία και αρετή. Και ο Μέγας, ο Άγιος Βασίλειος συμβούλευε: Νάσαι σαν την μέλισσα. Να απομακρύνεσαι από το λουλούδι που δεν έχει μέλι και να παίρνεις από κεί που έχει. Δηλαδή, να φεύγεις από το κακό, και μόνο το καλό ν’ αποκτάς.

Οι γονείς σας, μάλιστα, που θα σας βλέπουν θα χαίρονται και σείς θάχετε τα καλύτερα αισθήματα μέσα σας.

Εύχομαι υγεία, καλή πρόοδο και κάθε ευλογία του Θεού.

Μετά πολλών πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Γ’

Ἁγιασμοί στά σχολεῖα τῆς Μάνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων