11/09/2024 11/09/2024 Η ρουμανική αντιπροσωπεία που κόμισε τα λείψανα του Αγίου Κυπριανού σε μια ενορία στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, έγινε μάρτυρας της ευλάβειας που απολαμβάνουν οι σύγχρονοι Ρουμάνοι άγιοι στο νησί. Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος έκανε αρκετές εγκωμιαστικές αναφορές για τους ευσεβείς Ρουμάνους που συνάντησε στον Άθω. Επίσης, τα μέλη της ρουμανικής αντιπροσωπείας...
11 Σεπτεμβρίου, 2024 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2024 - 19:38

Αγιογραφίες Ρουμάνων Αγίων κοσμούν Μονές στην Κύπρο

Διαδώστε:
Αγιογραφίες Ρουμάνων Αγίων κοσμούν Μονές στην Κύπρο

Η ρουμανική αντιπροσωπεία που κόμισε τα λείψανα του Αγίου Κυπριανού σε μια ενορία στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, έγινε μάρτυρας της ευλάβειας που απολαμβάνουν οι σύγχρονοι Ρουμάνοι άγιοι στο νησί.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος έκανε αρκετές εγκωμιαστικές αναφορές για τους ευσεβείς Ρουμάνους που συνάντησε στον Άθω.

Επίσης, τα μέλη της ρουμανικής αντιπροσωπείας παρατήρησαν ότι σε αρκετά μοναστήρια της Κύπρου υπάρχουν αγιογραφίες των ευσεβών και Αγίων Ρουμάνων που πρόσφατα αγιοκατατάχθηκαν ή προτάθηκαν για αγιοκατάταξη.

Στην τραπεζαρία της Μονής «Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή» – Μέσα Ποταμού υπάρχουν αγιογραφίες των Αγίων Κλεόπα Ηλίε και Παϊσίου Ολάρου, καθώς και του Οσίου Γέροντα Διονυσίου της Κολιτσού.

Επίσης, στην Ιερά Μονή Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο Μονάγρι, εκτός από τις εικόνες των ευσεβών αυτών Αθωνιτών, υπήρχε και εικόνα του Αγίου Σοφιανού του Αντιμ.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων