12/09/2024 12/09/2024 Με αφορμή την χθεσινή μαύρη επέτειο των 23 ετών από το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Ανδρέα Βυθούλκα, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στον Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Συμμετείχαν τα Σώματα ασφαλείας από το Αστυνομικό...
12 Σεπτεμβρίου, 2024 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2024 - 9:31

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν 

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν 

Με αφορμή την χθεσινή μαύρη επέτειο των 23 ετών από το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Ανδρέα Βυθούλκα, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στον Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Συμμετείχαν τα Σώματα ασφαλείας από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, το Πυροσβεστικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες και ιερείς από άλλα θρησκεύματα, και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της τέλεσης επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος και αναφερόμενος στον Προσκυνηματικό Ναό είπε ότι αυτός ο «αναστημένος και ανοικοδομημένος Οίκος του Θεού που… καταστράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου είναι ένα μέρος και πράγματι, ένα παλάτι, μνήμης για όλους. Έχοντας χτιστεί τόσο «για να τιμήσουμε όσους έδωσαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα προσπαθώντας να σώσουν άλλους, όσο και για να επαναφέρουμε στο μυαλό και την καρδιά μας τις ζωές που χάθηκαν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπογράμμισε ότι ακόμη και σε «διαφορετικές παραδόσεις και διαφορετικές εμπειρίες ζωής… όλοι μοιραζόμαστε μια κοινή αγάπη και σεβασμό για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής», ενθαρρύνοντας τους παρευρισκόμενους να «επανασυνδεθούν με αγάπη με αυτούς που χάσαμε – μέσω της προσευχής, μέσω της διατήρησής τους στη μνήμη, μέσω της εξιστόρησης και εμπλούτισης του οικογενειακού αλμπουμ με τις καλύτερες στιγμές τους». Ολόκληρη η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ΕΔΩ

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία ιδρύθηκε αρχικά το 1916, ήταν ο μοναδικός τόπος λατρείας που καταστράφηκε κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Για χρόνια, αποτελούσε έναν αγαπημένο πνευματικό οίκο για την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Κάτω Μανχάταν. Μετά την τραγωδία, τέθηκαν σε εφαρμογή σχέδια για την ανοικοδόμηση της εκκλησίας ως εθνικού προσκυνήματος αφιερωμένου στη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μοιραία ημέρα.

Ο νέος Εθνικός Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Νικολάου, που τώρα στέκεται ως φάρος φωτός σε έναν λόφο, εγκαινιάστηκε το 2022, συμβολίζοντας την ελπίδα, την ανθεκτικότητα και το διαρκές πνεύμα της πίστης.

 

Photo: GOARCH/Dimitrios Panagos

Photos: GOARCH/Brittainy Newman

Photos: GOARCH/Brittainy Newman

Photos: GOARCH/Brittainy Newman

Photos: GOARCH/Brittainy Newman

Photos: GOARCH/Brittainy Newman

 

Κεντρική φωτογραφία: GOARCH/Brittainy Newman

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων