12/09/2024 12/09/2024 Τη νύχτα μεταξύ 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2024, οι Ναοί του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού, και του Αγίου Νικολάου στο Ορθόδοξο νεκροταφείο στην πόλη Petrinja (Πετρίνια) στην κεντρική Κροατία, έγιναν στόχος βανδαλισμών με μηνύματα μισαλλοδοξίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επισκοπής Άνω Καρλοβικίου. Ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2019, έχει γίνει...
12 Σεπτεμβρίου, 2024 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2024 - 14:39

Στόχος βανδαλισμών δύο Ναοί της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πετρίνια

Διαδώστε:
Στόχος βανδαλισμών δύο Ναοί της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πετρίνια

Τη νύχτα μεταξύ 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2024, οι Ναοί του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού, και του Αγίου Νικολάου στο Ορθόδοξο νεκροταφείο στην πόλη Petrinja (Πετρίνια) στην κεντρική Κροατία, έγιναν στόχος βανδαλισμών με μηνύματα μισαλλοδοξίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επισκοπής Άνω Καρλοβικίου.

Ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2019, έχει γίνει στόχος βανδαλισμών επτά φορές, ενώ την τελευταί αφορά άγνωστοι γέμοισαν με γκράφιτι το καμπαναριό. Ο Ναός του Αγίου Νικολάου ο οποίος ανοιδομήθηκε το 1798, αφότου ανακαινίστηκε βεβηλώθηκε με γκράφιτι στη δυτική πρόσοψη.

Μετά από καταγγελία που έγινε, κλιμάκιο της αστυνομίας πραγματοποίησε έρευνα και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Πηγή: Епархија горњокарловачка

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων