12/09/2024 12/09/2024 H διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή θα εμφανιστεί στο Βελιγράδι την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στις 7:30 το βράδυ για μια συναυλία στην Κρύπτη του μεγαλύτερου Ορθόδοξου ναού των Βαλκανίων, του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα, που πραγματοποιείται με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου. Όπως αναφέρει με...
12 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2024 - 21:41

Συναυλία με την κορυφαία υμνωδό Νεκταρία Καραντζή στο Βελιγράδι στις 17 Σεπτεμβρίου

Διαδώστε:
Συναυλία με την κορυφαία υμνωδό Νεκταρία Καραντζή στο Βελιγράδι στις 17 Σεπτεμβρίου

H διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή θα εμφανιστεί στο Βελιγράδι την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στις 7:30 το βράδυ για μια συναυλία στην Κρύπτη του μεγαλύτερου Ορθόδοξου ναού των Βαλκανίων, του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα, που πραγματοποιείται με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Όπως αναφέρει με μήνυμα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κορυφαία Ελληνίδα υμνωδός θα έχει την ιδιαίτερη εμπειρία να ψάλει σε συνεργασία με κάποιες από τις σημαντικότερες χορωδίες της Σερβίας, του Saint Basil of Ostrog της Bežaniska kosa, υπό τη διεύθυνση της Katarina Božić, του Хаџи Јаков και της Jelena Timotijevic.

Η Νεκταρία Καραντζή, μια από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές της βυζαντινής μουσικής, έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στον χώρο της sacra musica και πρωτοπόρος της γυναικείας ψαλτικής τέχνης, έχει ιδρύσει τον Worldwide Association of Women in Byzantine Music και έχει παρουσιάσει σε συναυλίες και master class τη βυζαντινή μουσική, σε κάποια από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά κέντρα και πρωτεύουσες της Ευρώπης.


 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων