14/09/2024 14/09/2024 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή Mangrove Mountain της Νέας Νοτίου Ουαλίας, το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024, με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στην τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και, εν συνεχεία, προεξήρχε της Θείας...
14 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2024 - 17:52

Αυστραλίας Μακάριος: «Να σηκώνετε το σταυρό σας εκούσια και με χαρά, όχι παθητικά»

Διαδώστε:
Αυστραλίας Μακάριος: «Να σηκώνετε το σταυρό σας εκούσια και με χαρά, όχι παθητικά»

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή Mangrove Mountain της Νέας Νοτίου Ουαλίας, το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024, με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στην τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και, εν συνεχεία, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Νικόλαο Σκορδίλη, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Newcastle.

Συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ο οποίος επικεντρώθηκε στο πώς ο σημερινός άνθρωπος, που απεχθάνεται το κόπο και τη δυσκολία κι επιδιώκει την άνεση και την ευδαιμονία, πρέπει να αντιμετωπίζει τις θλίψεις και τις δοκιμασίες της ζωής.

Αφού υπογράμμισε ότι κάθε άνθρωπος σηκώνει τον δικό του σταυρό, επισήμανε ότι εμείς οι χριστιανοί θα πρέπει να μάθουμε να σηκώνουμε τον σταυρό μας εκούσια και όχι παθητικά.

«Να σηκώνουμε το σταυρό μας με χαρά και όχι με θλίψη, διότι ο σταυρός του κάθε ανθρώπου είναι μέρος της σωτηρίας του. Δεν υπάρχει σωτηρία δίχως σταυρό. Ο σταυρός είναι το “κλειδί”  της Βασιλείας των Ουρανών», σημείωσε χαρακτηριστικά και προέτρεψε τους ανθρώπους να αγαπήσουν τον κόπο και τον σταυρό, να μην απεχθάνονται τη δυσκολία, να μη φοβούνται τη θλίψη, να μην απογοητεύονται στην αρρώστια. «Σηκώστε το σταυρό σας με χαρά κι όχι παθητικά και ακούσια επειδή δεν έχετε άλλη επιλογή», τόνισε ολοκληρώνοντας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, ενώ προ της αναχωρήσεώς του ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα έργα της Ιεράς Μονής, για την πορεία των οποίων συνεχάρη την Γερόντισσα Φιλοθέη και τη συνοδεία της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων