15/09/2024 15/09/2024 Τα πρώτα του ονομαστήρια ως ποιμενάρχης της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης εόρτασε σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος. Κλήρος και λαός της τοπικής Εκκλησίας, κι όχι μόνο, συμμετείχε στις πανηγυρικές ακολουθίες προς τιμήν του Οσίου Φιλοθέου του Πρεσβύτερου και Θαυματουργού, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος. Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr Το...
15 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2024 - 12:54

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου (ΦΩΤΟ – ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου (ΦΩΤΟ – ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τα πρώτα του ονομαστήρια ως ποιμενάρχης της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης εόρτασε σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος. Κλήρος και λαός της τοπικής Εκκλησίας, κι όχι μόνο, συμμετείχε στις πανηγυρικές ακολουθίες προς τιμήν του Οσίου Φιλοθέου του Πρεσβύτερου και Θαυματουργού, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

  • Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Το πρωί της Κυριακής 15ης Σεπτεμβρίου 2024 τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Λήμνου κ. Ιερόθεος, Γαλλίας κ. Δημήτριος, Λαγκαδά κ. Πλατών, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και οι βοηθοί Επίσκοποι, Ρηγίου κ. Ειρηναίος και Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσε πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Συμπροσευχόμενοι εκ του ιερού βήματος παρέστησαν, ο Γέροντας Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος και ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνος, ενώ παρέστησαν δεκάδες πιστοί, μεταξύ των οποίων, και οι τοπικές αρχές από την γενέτειρα του Παναγιωτάτου, την Χαλκίδα.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου.

Ακούστε το ηχητικό:

Πριν την απόλυση ο εορτάζων Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ., τον Ιερό Κλήρο, τους μοναχούς και τις μοναχές, τους χορούς των ιεροψαλτών και τον πιστό λαό για την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία και τις εκδηλώσεις αγάπης, τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του.

Διαβάστε ακόμη: Πανηγυρικός Εσπερινός Οσίου Φιλοθέου και ονομαστήρια Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ – ΗΧΗΤΙΚΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων