15/09/2024 15/09/2024 Επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το απόγευμα της παραμονής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και προέστη της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μεσοχωρίου. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ιερούργησε...
15 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2024 - 16:37

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το απόγευμα της παραμονής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και προέστη της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μεσοχωρίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό. Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ανεφέρθη στη σημασία του Τιμίου Σταυρού στη ζωή των Χριστιανών και στην διά του Σταυρού νίκη της ζωής επί της φθοράς και του θανάτου. Κάλεσε δε τους πιστούς να σηκώσουν ο καθένας τον δικό του προσωπικό Σταυρό, έχοντας βεβαία την ελπίδα ότι μετά την Σταύρωση ακολουθεί πάντοτε η Ανάσταση.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων