17/09/2024 17/09/2024 Η εορτή της Αγίας Σοφίας τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα στον περικαλλή Ναό της Αγίας Σοφίας στην Λαγκάδα της Αμοργού. Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία και...
17 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2024 - 11:44

Η εορτή της Αγίας Σοφίας στην Λαγκάδα της Αμοργού

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Σοφίας στην Λαγκάδα της Αμοργού

Η εορτή της Αγίας Σοφίας τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα στον περικαλλή Ναό της Αγίας Σοφίας στην Λαγκάδα της Αμοργού.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία και τις πρεσβείες της Αγίας Σοφίας.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε το θείο λόγο, λαμβάνοντας αφόρμηση από το απολυτίκιο των Αγίων και τονίζοντας ότι ο Σταυρός του Χριστού έγινε όπλο ακαταμάχητο και πηγή θαυμαστής δύναμης για τους πιστούς, ώστε ακόμα και μικρά παιδιά, όπως οι σήμερα τιμώμενες θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, να ενισχύονται απ’ αυτόν και να ομολογούν με παρρησία και θάρρος την πίστη στον σταυρωθέντα και αναστάντα Κύριο.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος βράβευσε αυτούς που πέρασαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δίνοντας τους χρηματικές υποτροφίες.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίας Σοφίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων