17/09/2024 17/09/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 εκδηλώσεις μνήμης, για την θλιβερή επέτειο της συμπληρώσεως 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο, με θέμα: ‘’Κύπρος: 50 χρόνια κατοχής, προσφυγιάς, ξεριζωμού, πόνου’’. Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην...
17 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2024 - 13:31

”Κύπρος: 50 χρόνια κατοχής, προσφυγιάς, πόνου” – Εκδηλώσεις μνήμης της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας

Διαδώστε:
”Κύπρος: 50 χρόνια κατοχής, προσφυγιάς, πόνου” – Εκδηλώσεις μνήμης της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 εκδηλώσεις μνήμης, για την θλιβερή επέτειο της συμπληρώσεως 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο, με θέμα: ‘’Κύπρος: 50 χρόνια κατοχής, προσφυγιάς, ξεριζωμού, πόνου’’.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων και αγνοουμένων. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον τέως Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Κοντό.

Στις 7.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα Λακώνων ποιητών στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Δρ. Φιλολογίας κ. Μανώλη Στεργιούλη, με τίτλο: ‘’50 χρόνια προσφυγιάς, αγνοουμένων, εγκλωβισμένων. 50 χρόνια διεθνούς υποκρισίας’’.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων