18/09/2024 18/09/2024 Στον Ενοριακό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου τέλεσε χθες τον Εόρτιο Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, μετά του εκτελούντος χρέη Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Καλλινίκου Τσούση και του Διακόνου του. Συμμετείχαν η Έπαρχος Άνδρου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γαυρίου, Άνω Γαυρίου και Μπατσίου, ο...
18 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2024 - 15:26

Η Εορτή της Αγίας Σοφίας στο Άνω Γαύριο της Άνδρου

Διαδώστε:
Η Εορτή της Αγίας Σοφίας στο Άνω Γαύριο της Άνδρου

Στον Ενοριακό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου τέλεσε χθες τον Εόρτιο Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, μετά του εκτελούντος χρέη Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Καλλινίκου Τσούση και του Διακόνου του.

Συμμετείχαν η Έπαρχος Άνδρου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γαυρίου, Άνω Γαυρίου και Μπατσίου, ο Υποδιοικητής της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, ο Διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άνδρου, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και πλήθος Ανδρίων από το Γαύριο, τη Χώρα και άλλες περιοχές, που κατέκλυσαν το Ναό και τον πέριξ αυτού χώρο.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού σημείωσε ότι η ζωή κάθε ανθρώπου είναι ένα βιβλίο, οι σελίδες του οποίου γράφονται με τις ιδιαίτερες εμπειρίες και γεγονότα της ζωής του, υπογράμμισε ότι το βιβλίο των απόψε τιμωμένων Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, είναι γραμμένο με την πίστη και το αίμα τους και κάθε σελίδα του είναι γεμάτη σωτηριώδη μηνύματα και διδάγματα για όλους μας.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση για τη διακονία του στις Ενορίες του Γαυρίου και Άνω Γαυρίου, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες και ευχήθηκε στους παρόντες εκπαιδευτικούς και μαθητές για το νέο σχολικό έτος και σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο.
Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Αγίους Σοφίας του ολιγάνθρωπου και απομεμακρυσμένου χωριού Βιταλίου.

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων