25/09/2024 25/09/2024 Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας πραγματοποίησε την εναρκτήρια ποιμαντική του επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Ανδρέα στο Torquay. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Μαζί του συλλειτούργησε ο Αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος Trayan Goranov, ιερατικώς προϊστάμενος. Επίσης λειτούργησε ο Αιδεσιμότατος Αρχιδιάκονος Γεώργιος Τσουρός....
25 Σεπτεμβρίου, 2024 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2024 - 20:51

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Torquay

Διαδώστε:
Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Torquay

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας πραγματοποίησε την εναρκτήρια ποιμαντική του επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Ανδρέα στο Torquay.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Μαζί του συλλειτούργησε ο Αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος Trayan Goranov, ιερατικώς προϊστάμενος. Επίσης λειτούργησε ο Αιδεσιμότατος Αρχιδιάκονος Γεώργιος Τσουρός.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας χειροθέτησε Αναγνώστη τον Αρσένιο Κόπλεστον. Ο Σεβασμιώτατος απένειμε επίσης τον Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας στον κ. Ροβέρτο Σκριβάνο, σε αναγνώριση της αφοσιωμένης υπηρεσίας του και της γενναιόδωρης υποστήριξής του στην ενορία του Torquay επί 55 χρόνια.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και το κοινό γεύμα, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε με τους ενορίτες σε μια διαδραστική συζήτηση, εμβαθύνοντας περαιτέρω τη σχέση μεταξύ του κλήρου και της κοινότητας. Η υπέροχη φιλοξενία αντανακλούσε τους βαθύτατους δεσμούς κοινοτικού πνεύματος, αγάπης και ενότητας στη ζωντανή, πολυεθνική κοινότητα του Αγίου Ανδρέα στο Torquay.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων